Sposób przygotowania

Pianka: galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, dodać 1 łyżkę żelatyny, 1 łyżkę cukru pudru, wymieszać, ostudzić, 3/4 galaretki dodać do jogurtu greckiego i dokładnie wymieszać.
Do 3 wysokich szklanek wsypać 2/3 owoców (nie rozmrażać) zalać pianką, a następnie pozostałą galaretką, zostawić do stężenia.
Krem: ubić na sztywno śmietanę 30% z 1 łyżką cukru pudru, zmiksować wiórki z biszkoptami, dodać do ubitej śmietany i dokładnie wymieszać, krem przełożyć do woreczka foliowego, odciąć róg i wycisnąć na galaretkę ruchem kulistym, ozdobić pozostałymi owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Kusi podniebienie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    a galaretka ma piękny kolor, na zdjęciach nie widać efektu
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pysznie wygląda:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    smaczny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    proszę jeden,wyglądają ślicznie
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pszepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo apetyczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !