Sposób przygotowania

Mięso myjemy pod bieżącą wodą,osuszamy i dzielimy na 4 porcje.Każdą lekko rozbijamy tłuczkiem.Czosnek obieramy i rozcieramy z solą,pieprzem i majerankiem.Do rondelka wlewamy mleko,śmietanę,dodajemy żółtka,dokładnie wszystko roztrzepujemy.Ubijamy i stopniowo dodajemy mąkę i roztarty z przyprawami czosnek.Ubijamy pianę z białek i dodajemy do rondla,delikatnie łączymy.Na głębokiej patelni mocno rozgrzewamy olej.Każdy płat mięsa zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na rumiano.Smacznego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne takie mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pewnie pyszna
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetny przepis .....szkoda tylko ,że polędwica wołowa jest taka droga....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    smaczne mięsko:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    przepyszne mięsko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne miesko !
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    rewelacja!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !