Sposób przygotowania

Z skladnikow na biszkopt robimy ciasto i pieczemy ok.40 minut w tem. 180 st. Zelatyne zalewamy sokiem pomaranczowym.,gdy napecznieje delikatnie podgrzewamy az sie rozpusci .ser mielimy i mieszamy z maslanka i cukrem. dodajemy do niego ostudzona zelatynei mieszamy. Smietane kremowke ubijamy na na sztywno i dodajemy rowniez do masy serowej,delitatmie mieszamy.Mase wykladamy na upieczonego biszkopta i wstawiamy do lodowki aby zastygla. Galaretke robimy wg przepisu na opakowaniu Na wierzch ciasta ukladamykawaleczki pomaranczy i zalewamy je gestniejaca galaretka .Wstawiamy do lodowki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo ciekawy przepis! Mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !