Sposób przygotowania

Ser do sernika chudy (mielony) łączymy z żółtkami, słodzikiem i aromatem łączymy. Otręby owsiane mielimy tak żeby wyglądały jak mąka. Polecam słodzik do pieczenia, potrzeba ok 10-12 łyżek. Mielone otręby (ok 6 łyżek) dodajemy do sera z żółtkami, słodzikiem i aromatem. Wszystko miksujemy dodając mleko. Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wlewamy masę. Uwaga masa będzie dość rzadka. Pieczemy w temp. ok 160 - 170 stopni ok 1 godz.
Uwaga tuż po wyjęciu sernika z piekarnika będzie on dość delikatny. Sernik stężeje dopiero po ostudzeniu. Smakuje jak tradycyjny sernik, ale jest dietetyczny. Polecam szczególnie w trakcie diety.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    musi być bardzo dobry:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczny,bardzo lubię serniki.
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię wszystkie serniki !!!!!
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    pychaaaaaaaaaaaaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    pycha deserek
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    dla mnie sernik,to najlepszy wynalazek cukierników:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !