Sposób przygotowania

Ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy śmietankę, miksujemy na pełnych obrotach, masę ubijamy dalej ręcznie na parze- odstawiamy do wystudzenia.

Dwukrotnie zmielony twaróg ucieramy z miękkim masłem, dodajemy po łyżce masy z jajek, następnie wsypujemy bakalie, mieszamy - masa gotowa.

Do małych foremek włożyć namoczoną gazę, wlać masę serową, ubić dokładnie, zamknąć, zostawić na noc w lodówce.

Gotową babeczkę - paschę wyłożyć na talerzyk. Udekorować - u mnie polewa czekoladowa i papaja.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pięknie wygląda:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam paschę
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jakoś nigdy nie próbowałam ale wygląda rzeczywiście ładnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !