Sposób przygotowania

Czekoladę połamaną na kawałki i masło włożyć do rondelka i roztopić na niewielkim ogniu, następnie ostudzić.
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Ciągle miksując wlewać roztopioną czekoladą z Kasią (zostawić odrobinę do ozdobienia gotowego ciasta). Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta. Wymieszać łyżką wpuszczając dużo powietrza do środka.
Gotową masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po ostudzeniu pokroić na kawałki i na każdym umocować plasterek truskawki za pomocą kropli roztopionej czekolady.
Wychodzi pyszne ciasto z chrupiącym wierzchem i wilgotnym środkiem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    uwielbiam ciasta czekoladowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    wow az mam smaka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ależ smakowicie się prezentuje !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    wygląda cudownie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Coś niesamowitego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    wspaniała propozycja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !