Sposób przygotowania

Wszystkie owoce zgniatamy drewnianą łyżką w makutrze.Gdy zbierze się sok tak po 6 godzinach wyciskamy go i dokładnie przecedzamy,warzymy sok.Tyle ile mamy soku tyle dajemy wódki i cukru i mieszamy.Po wymieszaniu sprawdzamy ile mamy objętościowo płynu.Na każdy litr dajemy 4 utłuczone migdały,4 gozdziki i jeden kawałek kory cynamonowej.Wlewamy wszystkie składniki do butelki i szczelnie zamykamy,zostawiamy na słońcu i codziennie wstrząsamy butelką żeby przyspieszyć rozpuszczenie się cukru.Nalewka jest gotowa po 6 tygodniach,wtedy ją przecedzamy i zlewamy do butelek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !