Przepis i sposób przygotowania na: Ser szopski w suszonych pomidorach
pokojona papryczka i ziola, zalane wszystko oliwa z oliwek. w drugim tylko ser szopski drobno pokrojona papryczka chili i kawałki suszonych pomidorów oraz ziola. odstawione w ciemne chlodne miejsce.. zobaczymy co z tego wyjdzie:)
Jezeli chcecie dac do lodowki to radze zalac olejem rzepakowym bo oliwa z oliwek niskich temperatur nie znosi i olej sie zrobi w lodowce metny. Takie antipasti mozna trzymac od 2-3 tygodni. Oczywisci mozna skladniki zmienic na faszerowane fetą małe pomidorki, oliwki czy papryczki. Dzisiaj byłam w Sklepie Kolonialnym Connsoni w czestochowie i takie marynowane cudeńka kosztuja d 9,99 do 13.99 za 100g, wiec chyba warto zrobic cos takiego w domu :) napewno bedzie taniej:)