Sposób przygotowania

1. z mąki, masła, jednego jajka i szczypty soli zagnieść ciasto,
2. uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
3. po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, wykleić ciastem też boki blaszki by powstał kołnierz,
4. po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
5. marchew obrać, wszystkie warzywa pokroić w cienkie plasterki,
6. warzywa wrzucić do garnka, dodać masło i chwilę dusić, dodać przyprawy,
7. pozostałe jajka rozkłócić, dodać mleko i przyprawy, wymieszać
8. warzywa wyłożyć na ciasto, zalać masą jajeczną,
9. piec w piekarniku rozgrzany do 200 stopni celcjusza przez 15 min,
10. ułożyć na wierzchu listki natki pietruszki i piec jeszcze 5 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !