Sposób przygotowania

Rozgrzać masło w garnku.Wrzucić pory,zeszklić,dodać pozostałe warzywa,przesmażyć.Wlać litr gorącej wody,dodać sól,pieprz i gotować pod przykryciem 30 min.Boczek pokroić w cienkie paseczki i wysmażyć na suchej patelni.Gdy wszystkie warzywa będą miękkie zmiksować je na gładki krem razem z wywarem,w którym się gotowały.Śmietanę zahartować i wymieszać z zupą.Zupę przyprawić solą i pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.Każdą porcję ozdobić boczkiem i szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super krem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    bardzo lubie takie kremy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !