Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszałam składniki suche: obie mąki, płatki owsiane, cynamon, szczyptę soli, proszek i sodę.

W drugiej misce składniki mokre: roztrzepane jajko, mleko, mus, olej i golden syrup.
Połączyłam zawartość obu naczyń, mieszając tylko do połączenia się składników.

Formę do muffinek wyłożyłam papilotkami. Nałożyłam do nich ciasta wypełniając niemal całe foremki. Posypałam po wierzchu płatkami owsianymi.

Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190ºC przez 25 minut. Studziłam na kratce kuchennej.

*czasami wystarczy tylko ½ szk. mleka. W zależności od tego, jakiej mąki użyjemy dajemy tyle mleka, aby ciasto miało konsystencję, która pozwoli, aby swobodnie spływało z łyżki do foremki.
**może być mus jabłkowy, gruszkowy lub z innych owoców
** *może być również płynny miód lub syrop klonowy

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    śliczne:) aż się do nich oczy cieszą
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    dziękuję i cieszę się, że Wam się podobają.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo smakowicie wyglądają;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    to co tygryski lubia najbardziej :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ty jednak jesteś specjalistką od muffinek:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudne ! mi jeszcze nigdy ani jedne tak nie wyrosły jak Twoje, pewnie jak zrobię te, to też takie nie będą, ale co tam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wyrosną, choć nie wiem z jakiego powodu, ale muffinki tak mają, że nie zawsze chcą wyrosnąć z ładną \"górką\", ale i bez niej są smaczne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetnie się prezentują
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię razowe ciasta :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają,ale razowych jeszcze nie robiłam i nie jadłam,na pewno wypróbuję Twój przepis:)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    razowe to zdrowe,ładne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wyglądają pysznie,dodatek mąki razowej super pomysł
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    takich jeszcze nie jadłam, ale muszą być bardzo dobre
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !