Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SAŁATKA PIECZARKOWO - SZPINAKOWA

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
300 gram
oliwa
3 łyżki
szpinak
300 gram
szczypior
1 pęczek
sól
- do smaku
Sklep Prymat
sok z cytryny
- do smaku
pieprz
- do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA PIECZARKOWO - SZPINAKOWA

Szpinak bardzo drobno posiekać. Pieczarki umyć, pokroić na połowy.

W dużym garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć grzyby, przyprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, przykryć i dusić pod przykryciem ok. 7 minut, co jakiś czas potrząsać garnkiem, by grzyby się nie przypaliły.

Po tym czasie wyjąć z garnka grzyby, w celu ostudzenia.

Do powstałego sosu dolać ostatnią łyżkę oliwy, trochę soli i pieprzu, wsypać szpinak, dokładnie wszystko razem wymieszać i zostawić na 5 minut.

Następnie wyjąć na półmisek i na wierzchu nałożyć pieczarki wraz ze szczypiorkiem.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak