Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, ugotować w skorupkach, a następnie obrać i przecisnąć przez maszynkę do mielenia mięsa.

Do ziemniaków dodać mąkę, jajka oraz sól, wyrobić ciasto.

Z ciasta zrobić wałek, pokroić na krążki, rozpłaszczyć. Śliwki wypestkować.

Do każdego krążka dodać po jednej śliwce oraz po połowie łyżeczki cukru, zawinąć krążki i uformować knedle.

Knedle włożyć do osolonego wrzątku, gotować ok. 7 minut.

Po ugotowaniu wyjąć, ułożyć na półmisku, posypać je prażoną bułką, na wierzch położyć masło.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Uwielbiam knedlle!!!
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno takich nie jadłam
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno takich nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !