Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

marcepan

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały
25 dag
cukier
1 szklanka
woda
1/8 litra
ocet
1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: marcepan

migdały sparzyć,obrać z łupin,zemleć.z cukru,wody,octu ugotować syrop,,do nitki,,ostudzić i utrzeć na gęstą masę.dodać migdały,rozetrzeć.jeśli jest zbyt gęsty,rozetrzeć z sokiem z cytryny lub gorącą wodą.dekorować mazurki i torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 02.08.2011 09:05
super
magical66 17.04.2011 14:16
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak