Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makowiec sułtański

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna
1/2 kg
żółtko jajek
6
cukier puder
25 dag
magrgaryna
1 kostka
proszek do pieczenia
2 łyżeczka
masa makowa
suchy mak
2 szklanki
jajko
5 sztuk
cukier puder
1 szklanka
kakao
1 łyżka
bakalie
20 dag
proszek do pieczenia migdałowy
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec sułtański

CIASTO: Z podanych składników zagnieść ciasto kruche.(jeżeli jest za suche dodać kwaśnej śmietany). Podzielić ciasto na dwie części. Schłodzić w lodówce.
MASA MAKOWA: Mak sparzyć zemleć. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki. Jedną część ciasta wyłożyć na spód blaszki, rozłożyć masę makową i przykryć pozostałą częścią ciasta. Upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.01.2012 18:05
fajne
magical66 17.04.2011 14:15
pycha ciasto
ElizaT 07.04.2011 09:10
według mnie wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak