Sposób przygotowania

Ryż ugotować w mleku dodając jeszcze 1 szklankę wody.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Na dno wyłożyć połowę ryżu,posypać połową cukru i kawałkami masła,przykryć połową jabłek i posypać cynamonem.Następną warstwę położyć tak samo i zapiekać w piekarniku 1 godz.w 190st.C.Podając można polać gęstą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    słodko
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Czekam na młode jabłuszka....
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    też taką robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    z chęcią bym spróbowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna zapiekanka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super ta zapiekanka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    lubię takie zapiekanki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !