Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ryż po włosku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
300 g
pomidory
500 g
oliwa
50 g
masło
30 g
groszek konserwowy
250 g
boczek wędzony
50 g
czosnek
2 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ser żółty
30 (łagodny)

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po włosku

Ugotować ryż na sypko,a następnie wymieszać z tartym serem.Pomidory umyć,sparzyć,obrać ze skórki,pokrajać w cząstki i dusić na oleju wraz z przyprawami i drobno posiekanym czosnkiem,aż sos będzie gęsty.Boczek pokrajać w kostkę,zasmażyć połączyć z groszkiem.Porcje ryżu polać sosem,a na wierzch nakładać groszek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak