Sposób przygotowania

cytryne sparzamy gorącą wodą a następnie scieramy skórke na tarce o drobnych oczkami, sok przelewamy do szklaneczki. Zóltka miksujemy z cukrem i margaryną, następnie dodajemy sok z cytryny, po zmiksowaniu mieszamy łyżką ze skórką cytryny a następnie dodajemy piane z białek, na koniec łączymy ze zmieszana z proszkiem mąka i przelewamy do wysmarowanej dużej brytfanki. Pieczemy w temp 180* przez ok 40-45 minut, po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    pysznie wygląda:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie proste ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Puszysta i pyszna babka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    bardzo fajna babka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !