Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biała chałwa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 50 dkg
miód 4 łyżki
orzechy włoskie 25 dkg
wafle tortowe

Przepis i sposób przygotowania na: biała chałwa

W głębokim naczyniu ubijamy białka na pianę i stopniowo dosypujemy cukier,ubite białka ucieramy na parze powoli dodając gorący miód.Całość gotujemy na parze ciągle mieszając aż do zgęstnienia,do gęstej już masy dodajemy posiekane orzechy.Gorącą masą smarujemy wafel a drugim przyciskamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.09.2012 15:52
fajny przepis
Ada-Gaba 17.06.2012 06:53
ale pysznosci
Magdalena80 29.10.2011 21:04
pyszności szkoda, że tak kaloryczna
Krystyna32 31.05.2011 10:26
extra
1j1o1l1a1 01.04.2011 19:27
ciekawa słodkość :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak