Sposób przygotowania

Cebule obrać, umyć. Pokroić w piórka. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Paprykę opłukać, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w paseczki.
Udka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem.
Formę żaroodporną posmarować łyżką oleju. Ułożyć w niej cebulę, paprykę i czosnek. Na warzywach położyć udka i pomidory z puszki (można je wcześniej pokroić w kawałki). Polać zalewą pomidorową. Skropić resztą oleju. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać rozmaryn. Mięso piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200*C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    dobre:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajna propozycja np. na kolację.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !