Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Filety, cebulę i bułkę przemleć w maszynce, dodać jajka, 1 łyżkę kopru, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Z masy formować pulpeciki, obtaczać w mące ziemniaczanej i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. W rondelku rozgrzać masło, włożyć pozostały koper i chwilę podsmażyć, podlać odrobiną wody wymieszanej z mąką, zagotować. Zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z rybnymi pulpetami, ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    mogą być bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    aż zgłodniałam na samą myśl o tych pulpetach;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !