Sposób przygotowania

Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Otręby wymieszać z proszkiem i kakao. Żółtka utrzeć do białości z połową słodzika. Białka ubić na sztywną pianę, dodać resztę słodzika i ubijać jeszcze przez 10 sekund. Do żółtek dodać mieszankę z otrębami (po łyżce, cały czas miksując na najwyższych obrotach). Odłożyć mikser, łyżką wmieszać do masy pianę z białek. Przełożyć do niewielkiej foremki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 25 minut. Ostudzić, wyjąć z formy, przekroić na 2 placki, przełożyć kremem.
Krem: Z mleka odlać 1/3 szklanki, rozmieszać w nim proszek budyniowy i słodzik. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobiony proszek budyniowy, zagotować, odstawić do zupełnego ostygnięcia. Serek zmiksować z mlekiem w proszku. Cały czas miksując dodawać po łyżce zimny budyń. Miksować do czasu uzyskania gładkiej masy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    cudo !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    śliczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !