Sposób przygotowania

Do rondla wlać wodę, dodać szczyptę soli, zagotować. Do gotującej się wody wsypać mąkę, ciągle mieszając drewnianą łyżka. Po chwili zdjąć z ognia , wystudzić. Do zimnego ciasta wbijać kolejno jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. W garnku zagotować wodę, osolić. Metalową łyżką nabierać porcje ciasta i wkładać je do wrzącej wody, gotować przez kilka minut. Ugotowane wyjąć łyżką cedzakową. Podawać do zup i sosów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich nie jadłam.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne kluseczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !