Sposób przygotowania

SKŁADNIKI OD 1-4 SĄ NA CIASTO STEFANKOWE.
SKŁADNIKI OD 5-10 SĄ NA KREM.

Masło z cukrem utrzeć tak, aby masa miała konsystencję gęstej śmietany, powoli-ciągle ubijając-dodawać jajka, na końcu wsypać mąkę i lekko wymieszać. Z ciasta upiec 3 jednakowe placki.
Przeznaczone na krem masło utrzeć i dodawać do niego stopniowo ubite na parze jajka z cukrem, kakao i spirytus. Ostudzone placki przełożyć kremem, ostatni posmarować kremem także z wierzchu i wstawić do lodówki. Po schłodzeniu oblać mazurek rozpuszczoną czekoladą i przed podaniem znów ostudzić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !