Sposób przygotowania

SKŁADNIKI OD 1-5 SĄ NA CIASTO KRUCHE.
SKŁADNIKI OD 6-11 SĄ NA CIASTO MAŚLANE.

Mąkę z masłem posiekać nożem, dodać cukier, jajko i śmietanę. Szybko wyrobić ciasto i odstawić do lodówki. Z oziębionego uformować placek oraz wałeczek do obramowania mazurka. Na kruche ciasto nałożyć warstwę dżemu, a na dżem ciasto maślane (utrzeć masło z cukrem, dodając jajka, a na końcu mąkę). Brzegi obramować wałeczkiem z kruchego ciasta. Mazurek wstawić do gorącego piecyka na 15-20 minut, po ostudzeniu oblać lukrem i udekorować.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !