Sposób przygotowania

Brukselke wrzucamy do osolonego wrzatki i gotujemy 15 minut. Odcedzamy i studzimy . Kroimy brukselke na polowki , a jak sa wieksze to na 4 czesci .Jablka obieramy , trzemy na tarce o grubych oczkach , skrapiamy sokiem z cytryny . Ser trzemy na tarce o grubych oczkach . Natke pietruszki , rzezuche mieszamy dokladnie z jogurtem , doprawiamy sola i pieprzem . Ogorki myjemy , nie obieramy - kroimy na kawalki 9-10 cm . Wydrazamy z nich miazsz , tak aby powstalo miejsce na salatke . troche sosu zostawiamy na polanie wierzchow . Skladniki mieszamy z sosem , napelniamy salatka . Polewamy pozostawionym sosem po wierzchu .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !