Przepis i sposób przygotowania na: Tort jeżynowy
2. Biszkopt wyjąć z tortownicy i przestudzić. Zdjąć pergamin. Drugą cytrynę przekroić i wycisnąć sok. Jeżyny przebrać. Odłożyć 6 sztuk do przybrania. owoce, sok z cytryny i 2 łyżki miodu rozgrzać. Żelatynę rozpuścić w masie jeżynowej. Przestudzić, aż masa zacznie się ścinać.
3. Biszkopt przekroić na dwie warstwy. Obręcz tortownicy ułożyć wokół dolnej. Ciasto posmarować masą. Pojemnik śmietanki i 1 łyżkę miodu ubić, rozłożyć na masę jeżynową. Przykryć drugą warstwą biszkopta.
4. Resztę migdałów przyrumienić. Resztę śmietanki ubić z 1 łyżką miodu i posmarować tort trzema częściami śmietany. Czwartą część zostawić do dekoracji. Przybrać jeżynami i listkami melisy.