Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naleśniki po meksykańsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki
1 szt.
fasola czerwona z puszki
1 szt.
kiełbasa zwyczajna
0,5 kg
pieczarki
1 kg
przyprawa meksykańska
1 szt
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
1 szt
Sklep Prymat
majonez
6 łyżki
keczup pikantny
3 łyżki
mąka
0,7 kg
mleko
1 litr
jaja
2 szt
sól
1
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
olej
0,7 litra
warzywa mrożone
2 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po meksykańsku

Z mleka, jaj, mąki, proszku soli sporządzić ciasto naleśnikowe usmażyć je na oleju , naleśniki mają być cienkie. Warzywa smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju ,posypujemy je trochę przyprawami, gdy są lekko twarde wrzucamy do garnka, pieczarki kroimy w kostkę smażymy na oleju aż będą miękkie dodajemy do warzyw, kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy, dodajemy do warzyw, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy następnie dodajemy je do reszty składników. Przez chwile wszystko razem dusimy mieszając, doprawiamy przyprawami do smaku. Na gotowe naleśniki nakładamy nadzienie wzdłuż jednego boku zwijamy w rulon. Majonez z keczupem mieszamy i polewamy nim naleśnika. Możemy podawać na zimno i na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak