Sposób przygotowania

Obcinamy liście kalafiora,usuwamy głąb i tniemy na średniej wielkości kawałki. Rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej kalafior przez 1-2 minuty,przekładamy na talerz.Cebulę kroimy w krążki i wrzucamy na patelnie, dusimy do miękkości,następnie dolewamy wody i sok z cytryny,doprowadzić do wrzenia i ponownie wkładamy na patelnię kalafior i dusimy do miękkości.Kalafior wyjmujemy na półmisek,a do płynu dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy aż do zmniejszenia objętości. Oliwki grubo siekamy i wrzucamy na patelnię .Kalafior polewamy sosem i przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !