Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w wodzie i ostudzić. Oczyszczone owoce zmiksować z cukrem na gładką masę. Miksując dodawać galaretkę i passoa. Przetrzeć przez sito, odstawić na godzinę. Gdy mus zaczyna tężeć znów zmiksować. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, razem ze śmietanką. Schłodzić. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać schłodzoną czekoladę ze śmietanką. Wstawić do lodówki na godzinę. Płatki migdałowe uprażyć na gorącej patelni na złoty kolor. Można dodać brązowy cukier, jednak ja z tego zrezygnowałam. Do pucharków włożyć krem czekoladowy, następnie mus owocowy (lub odwrotnie). Posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wyglądają pysznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    wyśmienite
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniale wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    piękny deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super deser :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !