Przepis i sposób przygotowania na: torcik jablkowo - orzechowy nie pieczony
wlozyc do rondla i podlac kilkoma lyzkami wody
dusic na malym ogniu dodajac na koniec kilka lyzek cukru i cukier waniliowy
odlozyc 4 lyzki orzechow a reszte wymieszac w rondlu z cukrem pudrem i 1/2 szklanki smietany by powstala gesta masa, gotowac chwile mieszjac
dno i boki tortownicy wylozyc biszkoptami
posypac 2 lyzkami orzechow z tarta bulka
polozyc jablka
posypac orzechami z tarta bulka
rozlozyc mase orzechowa
wstawic na godzine do lodowki
przygotowac polewe z szklanki cukru, pol szklanki smietany, kako tj. zagotowac cukier ze smietana i gotowac ok. 9 minut, potem wymieszac z kako
gdy polewa zacznie gestniec wylac na tort
przybrac dowolnie