Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
czosnek 2 ząbki
kości wędzone 2 szt
majeranek do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
ziemniaki duże 3 szt
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
por zielona część 1 szt
kiełbasa wędzona do dekoracji
boczek wędzony 20 dag
kostka rosołowa 2 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem fasolowa

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy najlepiej na całą noc. Rano odcedzamy i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy kości wędzone, zieloną część pora (wrzucamy w całości), ziemniaki, marchewki i pietruszkę pokrojone w kosteczkę. Gotujemy około 2,5 godziny potem wyrzucamy por. Kości wyciągamy i jeśli jest na nich dużo mięska to oddzielamy i wrzucamy je do zupki. Siekamy cebulę i czosnek a boczek kroimy na paseczki i podsmażamy razem na patelni dodając kucharek. Gdy się zrumienią dorzucamy do zupy( kilka paseczków boczku można odłożyć do dekoracji). Do zupy wrzucamy kostki rosołowe i przyprawiamy to smaku solą pieprzem, majerankiem i maggi. Wszystko mielimy w malakserze ( możemy również odłożyć przed zmiksowaniem kilka ugotowanych całych fasolek do dekoracji). Mozemy też do dekoracji użyć wędzonej kiełbaski.Wylewamy do miseczek dekorujemy i gotowe.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 24.05.2011 11:30
ja tez lubie
Robert10 24.05.2011 07:16
pyszniutka
Krystyna32 16.03.2011 06:37
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak