Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Włoskie ragout do makaronów

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotoane
300 gram
masło
1 łyżka
oliwa
3 łyżki
cebula
1 szt.
pomidory
300 gram
rosół
0,5 szkl.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie ragout do makaronów

Mięso zemleć lub drobniutko posiekać . Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidory, jeśli używamy świeżych – sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, usunąć pestki i nadmiar płynów. Pomidory z puszki lekko rozgnieść widelcem.
W rondelku rozgrzać masło z oliwą, dodać cebulę i natkę, zeszklić na małym ogniu, nie rumienić. Dodać mięso, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podgrzewać, stale mieszając, na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodać pomidory i rosół, przykryć i gotować jeszcze ok. 40 minut. Doprawić pokruszoną papryczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 12.01.2012 15:22
pyszne
cukiereczek 11.03.2011 08:51
Same wspaniałe przepisy i piękne zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak