Przepis i sposób przygotowania na: Adwokatki
białka ubić na sztywno, ciągle ubijając dodać cukier oraz żółtka. Następnie dodać mąkę z proszkiem mieszając delikatnie łyżką najlepiej drewnianą.
Piec w temp. 180*C przez ok. 20 minut.
Wystudzić.
Krem przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Masę wykonać ucierając masło z żółtkami i cukrem pudrem na jednolitą masę.
Na koniec dodać spirytus wg. własnego uznania.
Biszkopt posmarować kremem (3 mm).
Nożem na kremie zaznaczy wielkość ciastek. Na każdym ciastku wyciskać kremowe okręgi używając worka do kremów, po zrobieniu podwójnego okręgu do środka nałożyć masę adwokatową.
Kremowymi okręgami utworzyć stożek wypełniając go aż do samej góry adwokatem.
Ozdobić polewą lub rozpuszczoną czekoladą.