Sposób przygotowania

Drobną fasolę namaczamy dzień wcześniej w wodzie a następnie gotujemy do miękkości. W międzyczasie podsmażamy na patelni wędzony, pokrojony w kostkę boczek z cebulą. Kroimy również w kostkę lubianą przez nas kiełbasę. Zarówno kiełbasę jak i boczek dorzucamy do ugotowanej fasolki. Całość doprawiamy do smaku : uniwersalną przyprawą Kucharek, solą ziołową Prymat, pieprzem czarnym gruboziarnistym Prymat oraz majerankiem Prymat. Pod koniec dodajemy odrobinę koncentratu oraz przygotowaną z mąki zasmażkę (mąkę szklimy na maśle, podlewamy zimną wodą i dobrze mieszamy). Smacznego.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    lubię fasolkę po bretońsku :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    robię podobnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    bardzo lubię:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszna!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy taką fasolkę!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    uwielbiam fasolkę po bretońsku, a z zasmażką jest najlepsza.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Smerfetka250

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam taka fasolkę :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo lubię taka fasolkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    lubię taką gęstą fasolkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię taką fasolę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Bardzo udany przepis :) A próbowaliście wersje z http://fasolkapobretonsku.net.pl/ ? :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !