Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w paski. Nacieramy solą i pieprzem.
Płatki kukurydziane kruszymy. Można t zrobić np wałkiem, ja pokruszyłam je w moździerzu.
Paski kurczakowe panierujemy w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, a nastepnie w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smazymy na oleju, do uzyskania pieknego zlotobrązowego koloru.
Następnie odsączamy nasmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.
W międzyczasie przygotowyjemy sosy.
Gęsty jogurt naturalny dzielimy na cztery części.
Do pierwszej dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i sól do smaku- dokładnie mieszamy.
Do drugiej dajemy curry i dokładnie mieszamy.
Do trzeciej dodajemy pastę paprykową i chili i dokładnie mieszamy.
Do czwartej dodajemy zioła i dokładnie mieszamy

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    musi być smaczny ten kurczak
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    fajny kurczaczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny pomysł z tymi sosami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !