Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Filety z dorsza z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 szt
pieczarki
30 dag
jajko
1 szt
mąka
1/2 szkl
masło
3 łyżki
olej
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szkl
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
filet z dorsza
1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza z pieczarkami

Filety z dorsza pokroić na porcje, oprószyć przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Obtaczać z mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i oprószyć bułką tartą. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z olejem. Upieczony filety odłożyć. Do tłuszczu włożyć posiekaną cebulę, zeszklić, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i dusić około 10 minut. Przyprawić do smaku. Połowę pieczarek włożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć usmażone filety, na wierzch wyłożyć resztę pieczarek. Skropić odrobiną wody, włożyć do piekarnika i zapiekać przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.05.2012 14:44
super
Monika193
Monika193 23.09.2011 10:01
fajny pomysł
mirosława4 25.02.2011 21:26
pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak