Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Masło włożyć do rondelka, dodać mleko, cukier puder, kakao, utartą na tarce czekoladę i żelatynę. Wszystko wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, ostudzić, połączyć ze śmietaną i aromatem, dokładnie wymieszać. Polewać ciasta i torty.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Również robię polewę na bazie czekolady gorzkiej. Zawsze się udaje i jest bardzo smaczna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ekstra przepis ja robię trochę inaczej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !