Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dżem z zielonych pomidorów.

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory zielone
1,5 kg
cukier
1 kg
cukier waniliowy
2 op
Sklep Prymat
aromat pomarańczowy
woda
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z zielonych pomidorów.

Zielone ,twarde pomidory pokroic w plasterki ,usunac w miare mozliwosci pestki.
Poukładać pomidory w koszyczku naczynia do gotowania na parze lub na sicie i gotowac minute zanurzone we wrzacej wodzie ,po czym wyjac i odcedzic.
Cukier zalać wodą ,dodać cukier waniliowy i ugotowac syrop, wlać kilka kropel olejku.
Do wrzącego syropu włożyć obgotowane pomidory i smażyć na niewielkim ogniu, często mieszać. Smażyć dotąd aż pomidory staną się przezroczyste.Wówczas przełożyć gotującą się konfiture do przygotowanych słoików. Słoiki starannie zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.04.2011 09:44
ciekawy..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak