Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dynia po włosku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia
1 kg
sok z cytryny
wędzony boczek
1 plaster
śmietana
4 łyzki
olej
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
bulion
1 szklanka
oregano
1 łyzka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia po włosku

Dynią umyć, obrać i wyjąc pestki. Pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Boczek pokroić w paseczki. Do rozgrzanego oleju w garnczku wrzucić boczek i przesmażyć. Dodać dynię i smażyć około 5 minut. Doprawić solą i oregano. Wlać bulion i dusić pod przykryciem około 25 minut. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.10.2012 14:59
ooo ja również już niedługo taką zrobię;]
kanu83 18.03.2011 11:57
Muszę spróbować
Ania67 05.03.2011 22:27
Bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak