Sposób przygotowania

Grzyby łamiemy na mniejsze kawałki i moczymy całą noc w letniej przegotowanej wodzie. Następnego dnia w garnku rozpuszczamy masło i na małym ogniu dusimy pod przykryciem marchewki oraz cebulę pokrojone w kostki. Po 5 minutach wlewamy grzybki wraz z wodą. Gdy się całość zagotuje dolewamy zimnej wody, dodajemy kostkę rosołową oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 30 minut. Dodajemy jeszcze ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy ostatnie 15 minut – aż ziemniaki będą miękkie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię grzybową
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    a ja uwielbiam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam grzybowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zupa grzybowa koniecznie musi się pojawić na święta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    dobry czas na takie zupki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !