Sposób przygotowania

Z cytryn wycisnąć sok. Oliwę z oliwek wymieszać z ¾ soku cytrynowego, solą, pieprzem cytrynowym oraz przyprawą do indyka. Do tak przyrządzonej marynaty włożyć oczyszczone, umyte, osuszone i pokrojone na plastry mięso z indyka. Przykryć folią spożywczą i odstawić na trzy godziny. Następnie przełożyć plastry mięsa na patelnię i podpiec z każdej strony na lekko rumiany kolor. Ostudzić i pokroić w kostkę.

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Po przyrządzeniu można go pokroić na drobniejsze części.

Paprykę oraz seler naciowy oczyścić, opłukać i pokroić odpowiednio - w kostkę i plastry. Dodać kukurydzę, groszek, makaron oraz mięso z indyka.

W naczyniu wymieszać majonez z jogurtem naturalnym oraz pozostałym sokiem cytrynowym. Przyprawić do smaku solą oraz czarnym mielonym pieprzem. Połączyć z sałatką. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    łatwa i pewnie smaczna sałatka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    super!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo lubię sałatki z makaronem ryżowym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !