Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kalarepy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa
4 szt
ziemniaki
50 dag
Mięso wieprzowe z kością
50 dag
smalec
2 łyżki
mąka
2 łyżki
cebula
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepy

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Gdy jest miękkie wyjąć z wywaru. Ziemniaki i kalarepę obrać, pokroić w kostkę, włożyć do wywaru i ugotować do miękkości. Z mąki i smalcu, posiekanej cebuli zrobić zasmażkę. Połączyć z zupą, zagotować. Zupę zdjąć z ognia, dodać obrane i pokrojone na kawałki mięso, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.10.2012 17:17
Takiej zupki nie jadłam, na pewno spróbuję.
mirosława4 20.01.2012 22:31
jestem ciekawa jak smakuje taka zupa nigdy nie miałam okazji jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak