Sposób przygotowania

Do rondelka wlać mleko, wodę, kaszkę manną i przyprawić do smaku. Gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Gęsto masę przytrzymać na małym ogniu, aż będzie miękka. W tym momencie należy ją zdjąć z ognia i połączyć z sokiem z cytryny. Następnie kaszkę manną należy przelać do podłużnej formy(bądź na płaski talerz, aby powstała cienka warstwa kaszy mannej). Tak przygotowaną kaszkę pozostawić do schłodzenia. Winogrona pozbawić pestek, a zimną kaszkę pokroić w zgrabne kosteczki ( najlepiej 1 cm). Do pucharków nakładać warstwami kostki kaszy mannej i winogrona. Na wierzchu udekorować ubitą śmietaną kremówką i podawać od razu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !