Sposób przygotowania

Tuńczyka odcedzić od oleju. Tłuszcz należy rozgrzać na patelni i smażyć na nim pokrojonego w półksiężyce pora. Gdy będzie już delikatnie zeszklony, to dolać połowę śmietany i dusić około 10 minut. Na koniec dołożyć rozdrobnionego widelcem tuńczyka, resztę śmietany i przyprawy i dokładnie mieszamy. Później do sosu dorzucamy ugotowany makaron, dzielimy na porcje, a każdą z nich posypujemy startym na tarce serem żółtym. Wierzch można posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    ciekawe danie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Fajne zestawienie składników
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !