Sposób przygotowania

ŻÓŁTKA ODDZIELIĆ OD BIAŁEK.Białka ubij z solą na sztywną piane.Ciągle ubijając,dodaj cukier,a następnie żółtka (po jednym)Stopniowo dodawaj mąkę,mieszając cisto delikatnie łyżką.następnie przełóż je do tortownicy(o średnicy ok. 30 cm)wysmarowanej masłem.Piec w tem.180*c przez 35-40min,aż biszkopt będzie złoty.Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu.Brzoskwinie obierz ze skóry,pokrój w cząsteczki.Owoce ułóż na cieście,zalej tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    musi być pyszne
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ale apetycznie sie prezentuje...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !