Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa fasolkowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa
50 dag
ziemniaki
2 szt.
udka kurczaka
1 szt.
śmietana 18 proc
1/2 szklanki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
pietruszka zielona
2 łyżki
przyprawa w płynie
1 łyżeczka
kostka rosołowa
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolkowa

Udko zalać wodą, dodać kostkę, posolić i ugotować . Miękkie mięso wyciągnąć. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, włożyć do zupy i ugotować. Gdy jarzyny będą pół miękkie dodać fasolkę szparagową, ugotować. Doprawić śmietaną, maggi, obrać udka z mięsa i włożyć do zupy. Posypać po wierzchu natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak