Sposób przygotowania

Ugotować umyty i wcześniej nasączony groch. Boczek zalać wrzącą wodą i podgotować. Dodać do niego włoszczyznę i zagotować. Gdy warzywa i boczek będą miękkie wywar przecedzić. Groch i włoszczyznę przetrzeć do wywaru, boczek pokroić w kostkę i włożyć do zupy. Z mąki i tłuszczu zrobić rumianą zasmażkę dodać do zupy. Dodać czosnek drobno posiekany i doprawić do smaku. Do całości można dodać łyżeczkę majeranku. Podawać z grzankami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ktoś dodał zdjęcie do mojego przepisu ale to mi nie wygląda na zupę grochową. :(
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to chyba żurek z jajkiem;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    albo szczawiowa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    zawsze jakaś zupa ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dawno jej nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !