Przepis i sposób przygotowania na: diabelskie tortille
W rondlu rozgrzej oliwę. Cebulę i 2 ząbki czosnku pokrój w sporą kostkę, smaż 4 minuty. Kukurydzę i fasole osącz na sitku i dodaj do warzyw na patelni, dopraw ostrą papryką, pieprzem caynne, solą i pieprzem. przykryj i duś na wolnym ogniu ok. 10 minut. Na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, kładź paski mięsa, smaż z obu stron na rumiano. Po usmażeniu kurczaka wyłącz palnik, ale pozostaw mięso na patelni.
Przygotuj sos: Obierz i posiekaj 2 ząbki czosnku oraz natkę, dodaj je do jogurtu, dopraw solą i pieprzem. placki podgrzej, każdy z osobna, na suchej patelni. Nie dopuść do spalenia. na ciepłych plackach układaj liście sałaty, warzywa, sos, paski mięsa. Każdy placek zwiń i podawaj natychmiast.