Sposób przygotowania

Zrób marynatę: Wymieszaj 5 łyżek oliwy, przyprawę do gyrosa, szczyptę ostrej papryki, sól i pieprz do smaku. Mięso opłucz, pokrój w grube paski i włóż do marynaty na co najmniej 30 minut.
W rondlu rozgrzej oliwę. Cebulę i 2 ząbki czosnku pokrój w sporą kostkę, smaż 4 minuty. Kukurydzę i fasole osącz na sitku i dodaj do warzyw na patelni, dopraw ostrą papryką, pieprzem caynne, solą i pieprzem. przykryj i duś na wolnym ogniu ok. 10 minut. Na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, kładź paski mięsa, smaż z obu stron na rumiano. Po usmażeniu kurczaka wyłącz palnik, ale pozostaw mięso na patelni.
Przygotuj sos: Obierz i posiekaj 2 ząbki czosnku oraz natkę, dodaj je do jogurtu, dopraw solą i pieprzem. placki podgrzej, każdy z osobna, na suchej patelni. Nie dopuść do spalenia. na ciepłych plackach układaj liście sałaty, warzywa, sos, paski mięsa. Każdy placek zwiń i podawaj natychmiast.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Brzmi pysznie :) Będę musiała wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    taka ostra.... pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    skuszę się na pewno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !