Sposób przygotowania

Żeberka umyć i przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju starannie obsmażyć z dwóch stron żeberka. Cebulę obrać i pokroić w paski. Kapustę umyć i pokroić na grubo.
Zeszklić cebulę na 5 łyżkach masła, dorzucić kapustę, dolać 100ml wody. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Żeberka podlać rosołem, zagotować i dusić, aż będą miękkie. Z reszty masła i mąki zrobić zasmażkę, a następnie dodać do sosu. Dodać sól, pieprz i musztardę do smaku. Mięsko ułożyć na kapuście, a następnie zalać sosem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Na pewno super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !